2019-09-05 09:15Pressmeddelande

Inbjudan - Skolsäkerhet, kommunikation och att leda i kris - vi kommer till dig!

null

Kris- och säkerhetstouren 2019 kommer till dig!

Är du säkerhetschef, säkerhetssamordnare, chef eller säkerhetsansvarig inom utbildningsförvaltningen, rektor, skolledare, lärare, förtroendevald eller arbetsmiljöansvarig? 

Du är välkommen till ett kostnadsfritt halvdagsseminarium där du får en inblick i det senaste inom incident- och krishantering samt effektiva kommunikationsmöjligheter.


Alla skolor kan drabbas av en kris

Hot mot personal, bråk, skolattacker, försvunnen elev, anlagda bränder, falska brandlarm, ”fake news” i sociala medier, bombhot med flera. Vår omvärld har senaste åren förändrats dramatiskt och med fler hotbilder och motsättningar står skolor, kommuner och utbildningsföretag inför stora utmaningar.

Arbetsmiljöverket föreskriver att alla chefer och arbetsledande personal ska ha beredskap och rutiner för att hantera en kris på ett lämpligt och effektivt sätt. Det finns ett stort behov hos både offentlig- och privat verksamhet att digitalisera och effektivisera in- och utlarmning, kommunikationen och incident- och krishanteringen.


Du kommer under seminariet att få svar på följande frågor:

 • Vad är det senaste inom incident- och krishantering
 • Hur kan jag förbereda krisarbetet innan olyckan är framme
 • Hur kan jag leda min organisation när krisen är ett faktum
 • Hur kan personal larmas om en pågående allvarlig incident
 • Hur kan man snabbt informera krisledningen och berörda organisationer om en krissituation
 • Att samverka effektivt inom krisledningen och organisationen på distans
 • Hur kommuniceras beslut, aktiviteter och lägesbilden
 • Är kommunikationen krypterad
 • Har jag tillgång till viktiga checklistor, krisplaner och dokument oavsett var jag befinner mig
 • Kan jag vara säker på att de är uppdaterade
 • Hur tillgodogörs erfarenheterna från en händelse


Seminarierna leds av:

KRONAN Säkerhet, www.kronan.eu
CoApps Communication, www.cocrisis.se


Två pass per dag med olika inriktningar

Förmiddagsseminariet 09:00 – 12:00
Riktar sig till dig som är kommunal säkerhetschef, säkerhetssamordnare, säkerhetsansvarig inom  utbildningsförvaltningen, rektor, skolledare, lärare eller förtroendevald.

Eftermiddagsseminariet 13:00 – 16:00
Riktar sig till dig som är säkerhetschef, ledare eller med i krisledningen för en organisation, ett företag eller kommunalt bolag, HR-ansvarig, personalchef, fastighetsskötare, driftansvarig m.fl.


Orter och datum

Borlänge 1 oktober 2019 Anmälan
Eskilstuna 7 oktober 2019 Anmälan
Gävle 15 oktober 2019 Anmälan
Göteborg 22 oktober 2019 Anmälan
Halmstad 17 september 2019 Anmälan
Helsingborg 18 september 2019 Anmälan
Hudiksvall 3 oktober 2019 Anmälan
Hässleholm 24 september 2019 Anmälan
Jönköping 1 oktober 2019 Anmälan
Kalmar 25 september 2019 Anmälan
Karlstad 28 oktober 2019 Anmälan
Linköping 24 oktober 2019 Anmälan
Luleå 19 september 2019 Anmälan
Lund 19 september 2019 Anmälan
Mora 2 oktober 2019 Anmälan
Norrköping 8 oktober 2019 Anmälan
Oskarshamn 26 september 2019 Anmälan
Ronneby 23 september 2019 Anmälan
Stockholm - City 30 september 2019 Anmälan
Stockholm - Kista 21 oktober 2019 Anmälan
Stockholm - Södertälje 22 oktober 2019 Anmälan
Timrå / Sundsvall 23 september 2019 Anmälan
Umeå 17 september 2019 Anmälan
Uppsala 17 oktober 2019 Anmälan
Värnamo 2 oktober 2019 Anmälan
Västerås 9 oktober 2019 Anmälan
Växjö 3 oktober 2019 Anmälan
Örebro 23 oktober 2019 Anmälan
Örnsköldsvik 24 september 2019 Anmälan
Östersund 25 september 2019 Anmälan


På anmälningssidan www.cocrisis.se/sakerhetstouren-2019 hittar du även information om vart seminariet hålls på orten. OSA senast 3 veckor innan aktuellt seminariedatum.

Kontakta oss gärna om ni har några frågor!

KRONAN Säkerhet, Richard Buske, richard@kronan.eu, 070 546 64 14
CoApps Communication, Alexis Nicou, alexis@coapps.se, 070 795 61 61


Kort om arrangörerna

KRONAN Säkerhet är oberoende och vänder sig till företag och organisationer som behöver hjälp med att införa eller organisera ett lönsamt säkerhetsarbete, alltid med utgångspunkt och anpassning till kundens affärsidé eller verksamhetsidé.

CoApps Communication har i samråd med med försäkringsbolag, polis, företag, kommuner, myndigheter och experter inom säkerhet, skolsäkerhet, IT, kommunikation och krishantering utvecklat smarta, krypterade och prisbelönta kommunikationsplattformar som enkelt nås via en app på mobila enheter eller via en webbläsare på datorer. När behovet är som störst, tid är en bristvara och information måste ut till många på en gång skapar CoApps plattformar struktur och effektivitet även i de mest pressade lägena oavsett var alla berörda finns.

Företagets har uppmärksammats med priset ”Årets Samhällsentreprenör 2018” av Dagens Samhälle - SKL med motivationen: ”Årets vinnare har hittat en smart lösning på ett problem som alltför många runt om i Sverige känner igen. När behovet är som störst, tid är en bristvara och information måste ut till många på en gång skapar vinnarna struktur och effektivitet även i de mest pressade lägena oavsett var alla berörda finns.”

Företaget har även prisats för "Årets Tekniklösning 2017" av Security Awards med motivationen: "Kommunikation och trygghet är nyckelord när den här vinnaren utvecklade sin lösning. Viktig information kan spridas snabbt och effektivt till relevanta mottagare."

CoCrisis är en B2B plattform för kommunikation samt incident- och krishantering och har på kort tid fått stor uppmärksamhet. Den kundefterfrågade och krypterade applikationen används idag av flera företag, kommuner, skolor och myndigheter. Här kan verksamheter enkelt uppfylla alla arbetsmiljökrav genom att samla och strukturera sin incidenthantering på ett och samma ställe samt effektivisera sin kommunikation, in- och utlarmning etc.

______________

"Cocrisis är ett användarvänligt och kompetent verktyg som effektiviserar och underlättar vår krishantering. Nu har vi allt samlat i en och samma plattform." - Håkan Nilsson, säkerhetschef Svenska Kyrkan

______________Om Coapps AB

CoApps Communication har i samråd med med försäkringsbolag, polis, företag, kommuner, myndigheter och experter inom säkerhet, skolsäkerhet, IT, kommunikation och krishantering utvecklat smarta och krypterade kommunikationsplattformar som enkelt nås via en app på mobila enheter eller via en webbläsare på datorer. När behovet är som störst, tid är en bristvara och information måste ut till många på en gång skapar CoApps plattformar struktur och effektivitet även i de mest pressade lägena oavsett var alla berörda finns. CoCrisis är en B2B plattform för kommunikation samt incident- och krishantering och har på kort tid fått stor uppmärksamhet. Den kundefterfrågade och krypterade applikationen används idag av flera företag, kommuner, skolor och myndigheter. Här kan verksamheter enkelt uppfylla alla arbetsmiljökrav genom att samla och strukturera sin incidenthantering på ett och samma ställe samt effektivisera sin kommunikation, in- och utlarmning etc. CoYards är skräddarsydd för kommunikation kring Grannsamverkan som är den enskilt viktigaste metoden för att förebygga bostadsrelaterade brott. Coyards har idag tiotusentals användare utspridda över hela Sverige. CoBoats är skräddarsydd för Båtsamverkan och används idag av över 300 båtklubbar i Sverige för kommunikation kring allt som rör hamnen, båtrelaterade brott, stormar, olyckor, efterlysningar m.m. I både CoYards och CoBoats finns specialframtagna funktioner för Polis och myndigheter så att dessa snabbt kan nå utvalda medborgare/mottagare i utvalda områden med viktig information.

Kontaktpersoner

Alexis Nicou
VD
Alexis Nicou